[highlight]Gül[/highlight] toprağı özellikle bağ toprağı denilen besin değeri çok yüksek, içinde bol demir barındıran , bildiğimiz koyu kırmızı renkte ve biraz da bakırlı toprağı seveceği için yanmış gübrenin yılda 3 kere kullanıldığı topraklarda yetiştirmeliyiz.
[highlight]Gül[/highlight] toprağının gübrelenmesi ve besince zenginleştirilmesi için özellikle gülün dinlenmeye geçtiği sonbahar döneminde eğer bulunabiliyorsa bol yanmış gübre ile kökünü korumak üzere gülün altındaki su çanağını kaplamalıyız. Hem gülün kökünü hem soğuktan ve dona karşı koruyacak hem de kış boyunca yavaş yavaş köklere nüfus edeceği için bahar da daha sağlıklı yaprak verimi ve çiçek verimi olacaktır. Bunun dışında tomurcuklanmaya geçtiği zaman özellikle erken ilkbahar döneminde tomurcuklarını gördüğümüz anda en azından temmuz sonuna kadar 3 kere yapacağımız gül şerbeti denilen suda eritilmiş gübre ile çok sağlıklı çiçeklerin çıkmasına ve aralık sonuna kadar yani dona kadar çiçek almamızı sağlayacaktır.
[highlight]Salon gülü[/highlight] olarak kullanılan minyatür güllerde özellikle saksı boyu zaman zaman sorun teşkil edebilir. Satın alınan saksı boyları nakliyede kolaylık sağlaması açısından üretim seralarından çıktığı şekilde küçük boyda satılmaktadır. Ama onun sonrasında eve gelerek özellikle toprağı saksıyı ters çevirerek köklerin hemen saksı yüzeyini sardığını gördüğümüzde bir boy büyük saksıya alarak ve hafifçe sulayarak 2-3 ay bazen 1 yıla kadar ara kontroller yapmak gerekir.