ismail TOSUN
loading...

Devetabanını sularken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Devetabanı bitkisi sulamasında önce toprağın üst kısmının kuru olduğunu gözleyip ondan sonra toprak tamamen suyu çekinceye kadar sulama yapıp tabağına akan suyu da boşalttıktan sonra tekrar kurumasını beklemek üzere sulama yapmalıyız. Aşırı sulama [highlight]devetabanının [/highlight]hassas köklerini çürütecek ve gelişimini durduracaktır.

Gelişimini durdurmasının yanı sıra kök çürümesi ile birlikte mantari hastalıklara sebep olacaktır. Bu yaprakların hızlı bir şekilde dökülmesi ve gövdenin çıplaklaşması ile kendini gösterir. Suyun özellikle 24 saat bekletilmiş yumuşak bir su olması diğer bitkilerinde olduğu gibi [highlight]devetabanında [/highlight]da kolay bir gelişimi sağlayacağı için tercih edilmektedir. Direkt musluktan alınan su bitkinin şok geçirmesine sebep olacaktır.

Sulamadan bahsederken yaprak nemlendirmesi su püskürtme suretiyle veya sünger ile yaprakları ıslatmak suretiyle toprak sulaması kadar önemlidir. Bütün tropikal ve yarı tropikal bitkiler bol nem istemektedir. Özellikle yaz aylarında her gün yapılması bitki için önem taşımaktadır. Kış aylarında hafta da bir kaç kere yapılması yeterli olacaktır.