[highlight]Domates fidesi [/highlight]özellikle poşette veya çıplak kök olarak iki tipte dikilir. Önceden hazırlanmış alana fideler kökleri ıslak bir şekilde getirildikten sonra toprak hazırlanır ve dikime geçilir.
[highlight]Domates fidesinin[/highlight] toprağının hafif nemli elimize aldığımız zaman kum gibi dağılan özellikte olmayıp aynı şekilde top gibi uapışan şekilde olmayacak şekilde nemli bir yapıda olması suyu geçirme özelliği olan ve organik gübrece zengin yani gübre katılmış bir toprak olmalıdır.
Önce fide çıplak köklü olduğu için gereken çukuru bir sopa yardımıyla hazırlayıp ondan sonra fidenin kökleri zedelenmeyecek şekilde nazikçe toprağın içine yerleştirip kök boğumundan hafifçe bastırarak dikimini tamamlarız. Bütün dikim işini bitirdikten sonra can suyunu vererek fideyi dinlenmeye bırakmalıyız. Aralıkları diğer fideyle 40-50 cm olması gerekir.
Poşette ya da saksıdan alınan fidelerde poşetin ya da toprağının genişliğinde bir çukur açıp yine uygun bir şekilde yerleştirdikten sonra kök boğumunu ölçü alarak dikimi sonuçlandırıyoruz.[highlight] Domates fidelerini [/highlight]aynı sıra halinde dikilmelidir ve kuvvetli bir can suyu vererek bir sonraki sulamaya kadar bitkiyi dinlenmeye bırakıyoruz.
[highlight]Domates fidesi[/highlight] özellikle aşırı sudan etkilendiği için ilk can suyunu verdikten sonra yapılacak aralıklı sulamalarda toprağın her zaman nemli olduğunu gözlemeliyiz. Bu şekilde yapılan karık usulüyle aşırı suda kalması engellenmiş olur.